FİZİK DERSİ NASIL ÇALIŞILIR?

Genel

FİZİK DERSİ NASIL ÇALIŞILIR?

Yazar : Aykut
Tarih : 13.08.2019
Kategori : Genel

Her dersin kendine özgü bir mantığı vardır. Her öğrenci her derste başarılı olmayabilir. Fiziğin doğası gereği anlaşılması kolay değildir her öğrenci için. Ama eğitimciler olarak bizde elimizden geleni teknik ve yöntemleri doğru kullanarak öğrencilere bu konuları en güzel şekilde anlatmalı ve sunmalıyız. Daha sade, basit ve anlamlandırarak yola devam etmeliyiz. Önce anlam üstünde durmalı, kavrama ve muhakeme (yorum) ile devam etmeli, soruları analiz ederek problem çözme teknikleri geliştirmeliyiz. Eğer öğrenci anlarsa mutlu olur zevk alır ve yoluna devam eder.

Neden kafalar çok karışık? Çünkü konuların anlaşılmazlığına bir de konular arasında bağlantı kuramayışımız, öğrenen beyinleri bu dersten soğutuyor. Halbuki her konu arasında bir ilişki var. Sade geçişlerle bunlar gösterilebilir. Ve her soru için üretilmiş olan formüller kişileri boğmaktadır. Bir konu içinde onlarca formül. Şu soruyu bu formüllerle çözeceksin. Öğrenciye soru tipleri ezberletilmekte ve soruyu görünce hangi tipte olduğunu anlayıp yüzlerce formülden hangisini kullanacağına karar verecek. Evet bu da çok zor.

Fizik neden sevimsiz olsun ki. Hayatın her alanında mevcut. Deneyler animasyonlar görsel öğrenme metotları çok fazla.


Uzun yılların tecrübesiyle hazırlanmış bir öğretim modeli ile sunulan Formülsüz Fizik ders videolarını dikkatlice dinleyin. Sorulara bakışımızı ve yaklaşım tarzımızı özümsemeye çalışın. İstediğiniz kadar videoları durdururp geri alıp seyredebilirsiniz. Soru çözümlü videoları da seyredip konuyu pekiştirebilirsiniz.

Unutulmaması gereken bir konunun bir günde ya da bir haftada oturmayacağıdır. Bu bazen birkaç hafta kadar devam eder. 4 hafta sonunda ise beklenilen yüzde 80 ve üstü bir başarı olacaktır. Yani sabırla devam edeceğiz. Aynı soruyu bir öğrenciye beş defa anlattığımızı biliyoruz.

Öğren kalsın videosunu izleyerek konu analiz çetelesini tutun. Bunun için sizler için hazırlanmış olan AKILLI KOÇ yazılımını kullanabilirsiniz.

Farklı ancak doğru kaynaklardan çalışmalısınız. Düzenli tekrar testleri ve konu çalışmalarını ihmal etmeyin. Eğer son sınıf öğrenci iseniz ortalama haftada 200 ile 300 arasında soru çözmeniz gerekir.