Formülsüz Fizik | Üniversiteye Hazırlık | Üniversiteye Hazırlık Kitapları | Üniversiteye Hazırlık Kursları | Ders Videoları

Genel

TYT FİZİĞİNİ 10 ADIMDA BİTİRİN!

Yazar : Aykut
Tarih : 13.08.2019
Kategori : Genel

1. TYT Fizik soru çözümündeki püf noktaları denilince akla ilk gelen şey soruyu çözmeye başlamadan önce sorunun kökünü iyi okumaktır. Soruyu anladığınız zaman değerleri yazın ve şekil gerekiyorsa çizin. 4 işleme dikkat edin. Başarılı öğrenciler en fazla hatayı 4 işlemde yaparlar, bunu unutmayın. Dikkatsizlik Fizik'in en büyük düşmanıdır, bu da ayrı mevzu.

2. Soruda verilmiş olan olayları, fikirleri kurgulayıp en ince detaya kadar yaşayın. Kısacası içselleştirin, gözünüzde canlandırın.

3. Fizikte sorular hep aynı tarzda olmaz, bunu unutmayın. Bir benzerini çözmüş olsanız bile bir değişiklik olabilir diyerek soruyu çözün.

4. Fizik nankör bir derstir, tekrarı yapılmazsa sınavlarda kafanızı karıştırabilecek kadar ileri gidebilir.

5. Yılmayın, usanmayın, asla çalışmaktan vazgeçmeyin. Einstein’ın hayat hikayesini unutmayın.

6. En önemlisi, mutlaka yardım alın. Bu özel ders hocanız olur, biz oluruz ya da bir yakınınız olur.

7. Bin kere söyledim ve bin kere daha söylemeye devam edeceğim; eğer formülleri ezberlemeye kalkarsanız test çözerken kafanız karışacaktır. Bu, daha fazla hata yapmanıza sebep olacaktır, Fiziğe karşı önyargınız oluşmaya başlayacaktır.

8. Klişeleşmiş Ama İşe Yarayan Bir Teknik: Fizik Dersini, Derste Öğrenin!

9. Öğretmenler konuyu anlatırken defterinize intizamlı bir biçimde not tutun. TYT Fizik püf noktaları ise hoca anlatırken mantığı ile birlikte öğrenilmelidir. Soruları, çözümleri, ipuçlarını, grafikleri hatasız bir biçimde defterinize geçirin ve teneffüste-evde mutlaka üzerinden bir kere okuyarak geçin.

10. Ya da FORMÜLSÜZ FİZİK Kitabıyla çalışın. Tamamı el yazı ile yazılmış FORMÜLSÜZ FİZİK Kitabını kendi notlarınız gibi kullanın. Üstelik FORMÜLSÜZ FİZİK Kitabı FORMÜLSÜZ FİZİK DERS VİDEOLARI ile paralel hazırlanmıştır.